ΠΡΟΙΟΝΤΑ
τηλεφωνο επικοινωνιασ
- 6944717943

βαμβακι
Η καλλιέργεια του βαμβακιού υπολογίζεται περίπου από το 3000 π.Χ. Στην Ελλάδα, σήμερα καλλιεργούνταν περίπου 2.500.000 στρέμματα ετησίως. Η επιστημονική ονομασία του βαμβακιού είναι Gossypium hirsutum.
Η κατασκευή υφασμάτων είναι η βασικότερη από τις διάφορες χρήσεις του βαμβακιού. Στην υφαντουργία οι ίνες του αποτελούν την κυριότερη ύλη για την κατασκευή βαμβακερών υφασμάτων πολύ καλής ποιότητας. Η Κίνα έχει τη μεγαλύτερη παραγωγή στον κόσμο. Ακολουθούν η Ινδία, οι Η.Π.Α., η Ρωσία, το Πακιστάν και η Βραζιλία. Στην Ελλάδα υπήρξε το πρώτο σε επιλογή προϊόν για πολλές δεκαετίες. Σήμερα το μεγαλύτερο μέρος του Ελληνικού βαμβακιού εξάγεται σε χώρες της Ευρώπης και της Ασίας.
Από το σπόρο του βαμβακιού παράγεται λάδι (βαμβακέλαιο) που χρησιμοποιείται ως επιτραπέζιο και για τηγάνισμα, αλλά περιορισμένα. Επίσης από τα υπολείμματα του βαμβακιού παρασκευάζεται η βαμβακόπιτα που χρησιμοποιείται ως ζωοτροφή.
Μετά τη συγκομιδή, το βαμβάκι μεταφέρεται στα εκκοκκιστήρια όπου γίνεται ο αποχωρισμός των ινών από το σπόρο. Αυτή ακριβώς την εργασία της μεταφοράς σύσπορου αλλά και σπορόκεντρου βαμβακιού, αναλαμβάνει η εταιρεία μας με υπευθυνότητα και σύνεση και με άψογους και έμπιστους συνεργάτες.
ΣΙΤΑΡΙ
Η Ελλάδα παράγει περίπου 1.000.000 τόνους και καλλιεργούνται κυρίως δύο είδη σιταριού. Το σκληρό σιτάρι (Τriticum durum) που χρησιμοποιείται για την παρασκευή ζυμαρικών και το μαλακό σιτάρι (Triticum aestivum) που χρησιμοποιείται για την Παρασκευή αλεύρων και ψωμιού. Το κυρίως καλλιεργούμενο σιτάρι είναι το σκληρό σιτάρι.
Η εταιρεία μας αναλαμβάνει δειγματοληψίες απο αποθηκευτικούς χώρους, απεντομώσεις και άμεση παραλαβή και παράδοση του προϊόντος καθώς και την εξασφάλιση της καλύτερης τιμής της αγοράς.

καλαμποκι
Το καλαμπόκι ή αραβόσιτος είναι το προϊόν με τη μεγαλύτερη παραγωγή και κατανάλωση παγκοσμίως. Στην Ελλάδα η παραγωγή του αγγίζει το 1.500.000 τόνους. Η επιστημονική ονομασία του είναι Zea mays. Είναι ανοιξιάτικο σιτηρό και κατάγεται από την αμερικανική ήπειρο.
Το καλαμπόκι είναι η βασικότερη πηγή διατροφής σε πολλές χώρες αλλά η θρεπτική του αξία είναι μικρότερη απ’ ότι στα άλλα σιτηρά. Παρ’ όλα αυτά οι χρήσεις του είναι πάρα πολλές. Από το αλεύρι του παράγεται ψωμί καθώς και είναι η πρώτη ύλη για επίπεδες πίτες που αντικαθιστούν το ψωμί στη Λατινική Αμερική (τορτίγια).
Το άμυλο καλαμποκιού – άνθος αραβοσίτου χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική, στην παραγωγή αμυλούχων προϊόντων και στην αλλαντοποιία. Οι κόκκοι του καλαμποκιού, με κατάλληλη επεξεργασία, μπορεί να γίνουν και αλκοόλη βιομηχανικής χρήσης. Επίσης το λάδι του καλαμποκιού, το γνωστό αραβοσιτέλαιο είναι πολύ ελαφρύ και χρησιμοποιείται στο τηγάνισμα. Τέλος, το καλαμπόκι χρησιμοποιείται ως ζωοτροφή είτε με ενσίρωση είτε αποξηραμένο.
Όμως χρήσιμα είναι και τα μη φαγώσιμα μέρη. Έτσι από το καλάμι φτιάχνεται χαρτί και χαρτόνι. Οι άξονες των σπαδίκων μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν καύσιμο υλικό και στην παραγωγή διαφόρων διαλυτών χρήσιμων στη βιομηχανία. Τα υπολείμματα από την κατεργασία του καλαμποκιού αποτελούν και μια από τις σημαντικότερες πηγές βιομάζας.
Η εταιρεία μας αναλαμβάνει υγρομετρήσεις πριν την συγκομιδή και άμεση παραλαβή και παράδοση του προϊόντος καθώς και την εξασφάλιση της καλύτερης τιμής της αγοράς σε σύντομο χρονικό διάστημα.

κριθαρι
Ο καρπός του κριθαριού χρησιμοποιείται για ανθρώπινη κατανάλωση , στη βυνοζυθοποιία και ως κτηνοτροφή. Σύμφωνα με παλαιότερα στοιχεία, στην Ελλάδα παράγονται περίπου 300.000 τόνοι κριθαριού. Η επιστημονική του ονομασία είναι Hordeum vulgare.
Είναι φυτό περισσότερο ανθεκτικό στην ξηρασία από το σιτάρι και περισσότερο παραγωγικό υπό ξηρικές συνθήκες. Είναι ίσως το περισσότερο ανθεκτικό στην αλατότητα από τα καλλιεργούμενα φυτά σε όλα σχεδόν τα στάδια ανάπτυξης. Η ανθεκτικότητα στο αλάτι διαφέρει μεταξύ των ποικιλιών.
Το αλεύρι του κριθαριού δεν περιέχει γλουτένη και επομένως αν χρησιμοποιηθεί αυτούσιο δίνει ψωμί “βαρύ” και επίπεδο. Αντίθετα, ικανοποιητικό ψωμί παράγεται με μίγμα 30% αλεύρου κριθαριού και 70% σιταριού. Το αλεύρι του χρησιμοποιείται επίσης για παιδικές τροφές, παξιμάδια και γενικά στη βιομηχανία τροφίμων. Αποτελεί την πρώτη ύλη για την παραγωγή μπίρας.
Ως κτηνοτροφή χρησιμοποιείται ο καρπός αλλά και τα υποπροϊόντα της αλευροποιίας του κριθαριού και της βυνοποίησης (φύτρα, περιβλήματα, κ.λπ.) που περιέχουν υψηλά ποσά ινωδών ουσιών, λαδιού και πρωτεΐνης καθώς και τα υπολείμματα του φυτού.
Στόχος της εταιρείας είναι ο καλύτερος δυνατός συντονισμός έτσι ώστε οι παραγωγοί να εξυπηρετούνται άμεσα έγκαιρα και γρήγορα όσων αφορά την μεταφορά και πώληση του προϊόντος.

ξηροι καρποι
Οι ξηροί καρποί κυρίως τα αμύγδαλα, τα καρύδια, τα φουντούκια και τα φιστίκια, είναι μια κατηγορία τροφίμων που προσφέρουν στον οργανισμό μας ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Οι ξηροί καρποί είναι μια καλή πηγή καλών λιπαρών, ινών και άλλων ωφέλιμων θρεπτικών ουσιών. Κάθε είδος ξηρού καρπού προσφέρει διαφορετικά διατροφικά οφέλη.